perjantai 1. helmikuuta 2008

Lehdistötiedote

POIKKI! –taiteellinen kirjallisuustapahtuma värittää Tamperetta

Poikkeuksellisen hyviä kirjoja, intoutuneita keskusteluja sekä lavakarismaa!


Runo kohtaa teatterin, klassikot yhä uuden yleisön. Kirjallisuus etsii rajojaan, kustantaminen uutta suuntaa. Ensimmäinen POIKKI! -taiteellinen kirjallisuustapahtuma järjestetään lauantaina 16.2.2008 Tampereen Työväen Teatterissa Henki&Elämä -kirjamessujen aikaan. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Päivätapahtuma järjestetään TTT:n tunnelmallisessa jugend-rakennuksessa klo 11-17. Aulassa kustantajat, yhdistykset ja kirjakaupat esittelevät toimintaansa. Lämpiön ohjelmassa on keskusteluja, kirjanjulkistamisia, animaatioita, digitaalisia runoja ja kirjailijahaastatteluita.

POIKKI! -tapahtuman teemoina ovat mm. kirjallisuuden klassikot ja niiden sovittaminen, runo ja teatteri sekä kustantamisen uudet tuulet. Lämpiön emäntänä toimii Miia Toivio.

Klassikoiden uudelleentulkinnat ja teatterin yhteiskunnallisuus puhuttavat Sirkku Peltolaa, Seija Holmaa ja Maila-Katriina Tuomista. Nykynäytelmästä keskustelevat Anna-Elina Lyytikäinen ja Mika Lehtinen, kustantamisesta puolestaan Leevi Lehto, Ville Hytönen ja Jonimatti Joutsijärvi.

Kajaanin runoviikko esittää Johanna Venhon runoja sekä osia Hannele Huovin runoihin perustuvasta viittomakielisestä esityksestä. PoEsian kevään runokirjat, Tytti Heikkisen Täytetyn eläimen lämpö ja Anna Halmkronan Kolmas sotaleikki julkistetaan Poikki! -tapahtumassa, samoin kuin Marras Workshopin Juteini-kirja. Elävät kohtaavat kuolleen Jarkko Tontin juontamalla Kuolleiden Runoilijoiden Klubilla, jossa nykyrunoilijat lukevat runojaan ja kertovat suhteestaan teemana olevaan, edesmenneen runoilijan tuotantoon. Eeva-Liisa Mannerin runoutta käsittelevän klubin vieraina ovat Panu Tuomi ja Kristiina Wallin.

Yläkerran lämpiössä näytetään Animaatio apupyörän sekä virolaisen Joonisfilmin uusia animaatioelokuvia.

Illalla POIKKI! -klubi valtaa TTT:n vanhan puolen yhteydessä olevan Kellariteatterin lämpiöravintolan klo 20-02. Henriikka Tavin ja Mikael Bryggerin juontamalla ohjelmallisella iltaklubilla on kirjailijavieraita, runovideoita, runokaraokea sekä musiikkia. Esiintyjinä ovat mm. Henry Lehtonen, J.K. Ihalainen, Markku Toivonen ja Katariina Vuorinen.

POIKKI! -taiteellisen kirjallisuustapahtuman järjestävät Nuoren Voiman Liitto, Elävien Runoilijoiden Klubi, Kirja Kerrallaan ja Runoyhdistys Nihil Interit yhteistyössä Tampereen Työväen Teatterin kanssa.

Ei kommentteja: